Снимка: Фейсбук/Бойко БорисовМинистър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и

...
Снимка: Фейсбук/Бойко БорисовМинистър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и
Коментари Харесай

Премиерът открива в Киев площад на името на Димитър Пешев

Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещаване в Хърватия и Украйна на 26 и 27 май.

В Загреб в събота министър председателят Борисов ще беседва с хърватския си сътрудник Андрей Пленкович. Двамата ще обсъдят напредъка по стартиралите по време на Българското председателство планове, които ще доведат до доближаване на страните от Западните Балкани с останалите страни в Европа и посред им, написа novini.bg.

По време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 17 май в София Хърватия разгласи, че ще инициира диалози в същия формат през 2020 година

В хърватската столица премиерът Бойко Борисов ще открие паметник на Иван Вазов в парка Бундек. Монументът е знак на историческите връзки сред България и Хърватия.

В Киев, в събота, министър-председателят Бойко Борисов ще организира среща с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. По време на диалозите ще бъде дискутирано задълбочаването на контактите сред двете страни, както и настоящи външнополитически въпроси. В неделя министър председателят Борисов ще взе участие в гала по разкриване на мемориална плоча на Димитър Пешев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР